2009. április 6., hétfő

2009-ÁPR-02 Végleges kertterv

Elkészült a telek területrendezési és kertészeti tervének végleges verziója. Elöl az udvaron lesz a kocsi és gyalogos bejáró, innen indulnak a járatok (valószinű piskótakő) a garázslefedés és a bejárati ajtó felé. A ház előtt lesz egy sziklakert egy kis tóval, csobogóval, netán halak is fognak majd tanyázni benne. Attila szerint az aranyhalak Csikba is kiteleltek a jég alatt, ez úgy sikerült nekik, hogy a tó közepébe egy mélyebb kutat alakítottak ki, ahol meghúzták magukat a téli fagy alatt.
Hátul a kertben a kút mellett lesz egy kiskapu ahol öcsémékhez járhatunk majd át. A jobb hátsó sarokban található a sütő meg egy ülőalkalmatosság. A bal oldalon lesz kialakítva a játszótér. Mivel a kert bal és jobb oldali szélei között 1.2-1.5 méter a szintkülömbség, a kert közepén egy ívelt támfal lesz szárazon kirakva kb. 0.75 méter magasan folyami gubacskővel. A kert szélein körbe egy fákból és cserjékből álló zöld függönyt alakítunk ki. A pince előtti részen fűszer és évelő növények lesznek. A játszótér mellett lesz egy pár gyümölcsfa ás málna, ribizli bokor. A fennmaradó részeken gyep ás a virágok foglalják el majd a helyet.


2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!

Most találtam az oldalra.
Egy kérdésem lenne: látom, hogy az oldalkertben van a kocsi beállótok, ezt minden probléma nélkül engedélyezték? Csak mert oldalkertbe építmény nem helyezhető az OTÉK szerint, de akkor ezek szerint ez nem épület. Azért kérdezem, mert mi még a tervezés fázisában járunk és nekünk is az oldalkertbe lenne jó beállni.

zoli írta...

Nekünk simmán engedélyezték de nálunk a román OTÉK az érvényes :)